Languedoc–Rossillon

Languedoc-Roussillon är mitt andra hem. För vinälskare är denna region i södra Frankrike kanske den mest dynamiska och spännande del av vinvärlden. Följ med mig på resor till denna fantastiska plats. Både direkta resor men också upplevelser i form av vinprovningar.

Certifieringar – diplom – pris – medlemskap

Vinprovningar – resor – utbildningar

Shop

Bästa Dryckesentusiast

Sommaren är redan här! Bjud in vänner, släkt och grannar till fest.

Då vill vi ha riktigt sköna viner som passar till att skåla med och för att njuta av. Tillsammans med min samarbetspartner La Maison Hansby har jag tagit fram några förföriska viner från södra Frankrike som kommer med löften om både sommar och värme.

Om mig

Min passion för dryck och mat samt intresset för att lära ut har under många år stått i fokus för mig. Jag är diplomerad sommelier och driver företaget Gavelinwine. Sedan 1997 har jag arbetat med vi & mat både professionellt som vinjournalist i Skåne och som utbildare. Mitt intresse för vin och mat har fört mig till många av världens vinproducerande länder. Jag vill gärna dela med mig av mina kunskaper och erfarenheter kring vin och andra drycker. Därför erbjuder jag arrangemang på teman vin/drycker, mat. Det är lättsamma provningar där alla deltagare får med sig nya smakupplevelser samtidigt som vi har roligt tillsammans. För dem som är intresserade av att gå mer på djupet ger jag längre kurser i olika ämnen. Gavelinwine passar både för företagetseventet, restaurangen och/eller privatpersoner.

För att bredda mitt vinkunnande ytterligare anlade jag mig egen vingård 2005 i Malmö. Att sköta, skörda och därefter tillverka sitt eget vin och sedan njuta av ett gott svalt vitt vin är en upplevelse.

Följ med till: Vinfestivalen

Certifieringar - diplom - priser - medlemskap

• Sommelierexamen WSET Level 2 och WSET Level 3 från Gustibus Wine & Spirit Academy i Malmö

• Certifikerad utbildare på viner från Languedoc-Roussillon. Sud de France Master-Level certified instructor

• Nominerad till Årets Skånska Vinpris 2019 för Skånska Drycker

• Nominerad till Årets Skånska Vinpris 2019 för Skånska Drycker

• Medlem i FIJEV, International Federation of Wine and Spriits journalist and Writers

• Långvarig medlem och kursledare inom föreningen Munskänkarna

Vinprovningar – resor – utbildningar

Vin handlar om upplevelser! Vad passar då bättre än att värma sig dem tillsammans med andra och dela med sig av de omedelbara intrycken. Om vi inte kan träffas i större grupper kan vi ses online och skapa en riktigt trevlig vinupplevelse tillsammans. 

Är ni ett vinsällskap, förening/företag eller ett provat gäng som önskar prova viner eller andra drycker under trevliga former – då hjälper jag gärna till. Ni kan välja tema och plats – ett land eller region, en druva, en vinstil – jag blir er ciceron!

Färdiga första på provningar och event hittar ni här. Jag hjälper gärna till med dryckesplanering inför tillställningar och fester.

Event jag jobbar med

  • Skånska Vinresor
  • Skånska Mat- & Dryckesresor
  • Utfärder till Vinfestivalen på Österlen
  • Ciceron på resor till Languedoc-Roussillon
  • Dryckesprovningar 
  • Svenska viner och viner från Languedoc-Roussillon
  • Ost & dryckesprovningar
  • Festivalen Skånska Drycker

Resor

För den svenska vinnäringen väntar en ny spännande säsong. Vill du lära känna vår egen vinproduktion så hänger du med till Vinfestivalen och/eller någon av mina skånska vinresor i sommar.

Utbildningar

Som krögare kan du höja kvaliteten på din restaurang, öka merförsäljningen och ge ett kompetenshöjande mervärde till din personal genom en kortare eller längre dryckesutbildning.

Med ett skräddarsytt program får du precis det du behöver. En kortare krus kring vin och dryckeshantering för extrapersonal eller en mer omfattande utbildning med fördjupning kring vin & mat, drycker, viner, servering och hantering. 

Jag är certifierad utbildare på viner från Languedoc – Rossillon och ger diplomkurser.

Vill du ha hjälp att sätta samman en dryckesmeny? Kanske med en särskild inrikting. Jag bistår gärna och hjälper dig att skapa en unik utformning efter dina behov.

Nyhetsbrev

Vill du veta mer om mig och viner? Signa upp dig till mitt nyhetsbrev redan idag. 

Genom att ange dina uppgifter godkänner du vår GDPR-policy. Läs mer om den här: GDPR

Anmäl dig här!