Ta bussen till festivalen

I år är det 5-års jubileum för Vinfestivalen Smaka Svenska Viner 30 eller 31 juli.

Gavelinwine tillsammans med First Class Travel arrangerar turer till festivalen även i år.  Två härliga dagar där det finns möjlighet att prova mellan 30 och 40 olika svenska viner. Viner som producerats i Skåne. Krögaren Tareq Taylor står som vanligt för maten.  Nytt för i år är att konferencier är ingen mindre än Jesper Aspegren. Det kommer att hållas ostronskola och sabreringstävling med Hasse ”Ostronhasse” Johansson, världsmästare i ostronöppning. Vinprovarskola hålls av Anders Öhman från Gustibus Wine & Spirit Academy. Varje festivaldag avslutas med en härlig grillbuffé och underhållning av  husbandet Olseröds badorkester.  

Festivalbussen tar dig enkelt tur och retur Malmö – Trelleborg – Skepparps Vingård, med ett stopp i Ystad. I priset ingår bussresa, dricka & lättare förtäring på bussen,  entréavgift, 10 dryckeskuponger, 1 vinglas, särskilt festivalkit, guidning av egen professionell sommelier, Tareq Taylors mattallrik och 1 glas vin till maten. För dem som önskar finns möjligheten att lägga till hotellövernattning på Palm Tree Hotel i Trelleborg.

BOKA PLATS I FESTIVALBUSSEN

Vid bokning av bussresa uppge namn, datum för resa, telefon och antal personer.
Pris: 1 495 kronor per person. Betalning ska vara tillhanda senast 12 dagar före avresedatum. Se nedan under Pris och tider angående startplats och avgångstider för bussen. Vid bokning får du ett bekräftelse mejl med mer information.

VINFESTIVAL MED BARA SVENSKA VINER

Vinfestivalen "Smaka Svenska Viner" är en höjdpunkt som bara blir bättre och trevligare för varje år. Nu blir det femte gången som den arrangerars. Intresset för svenska viner och för festivalen är stort. Sommaren 2019 kom över 3500 besökare. Många har gjort festivalen till sin återkommande sommaraktivitet - en tradition. Man stannar länge, njuter och umgås. Provar viner, äter fantastisk mat, tar en snabbkurs i vinprovning, lär sig lite om hur man odlar druvor eller bara har en skön sommardag på en av de vackraste vingårdarna på Österlen.

JESPER - TAREQ - HASSE

Tareq Taylor med team lagar sin omtalade festivaltallrik och serverars varje dag mellan klockan 12-16. Jesper Aspegren håller i alla trådar under festivalen som konferencier. Passa på och ta en snabbkurs i sabrering tillsammans med Hasse Johansson.

MÖT VÅRA SKÅNSKA VINMAKARE

Under festivalen kan du diskutera vintillverkning i Sverige med våra duktiga vinmakare. Ett 10-tal vingårdar finns på plats. Sammanlagt kommer där att vara mellan 30-40 olika viner som går att prova.

Partners

Bussresorna till Vinfestivalen arrangeras i samarbete med:

Pris och tider

Festivalbussen med Gavelinwine utgår kl. 09.30 båda dagarna från Norra Vallgatan busshållplats (mitt emot Frans Suell statyn) i Malmö. Bussen stannar kl. 10.40 vid Palm Tree Hotel, Corfitz-Beck-Friis gatan 3 i Trelleborg. För dem som önskar stiga på i Ystad gör bussen ett stopp vid Ystads station kl 11.40. Hemresa från Skepparps Vingård kl. 17.30 båda dagarna.

Pris: 1 495 kronor per person. 
För att få plats i bussen måste biljetten vara betald 12 dagar före avresedagen. Avbokning senare än 10 dagar före avresedagen debiteras med 50% av beloppet och senare än 5 dagar före avresedatum debiteras hela beloppet.

I priset ingå

Anmälan till vinfestivalen 2023

Intresseanmälan vinresa 2024

Certifieringar - diplom - priser - medlemskap

• Sommelierexamen WSET Level 2 och WSET Level 3 från Gustibus Wine & Spirit Academy i Malmö

• Certifikerad utbildare på viner från Languedoc-Roussillon. Sud de France Master-Level certified instructor

• Nominerad till Årets Skånska Vinpris 2019 för Skånska Drycker

• Nominerad till Årets Skånska Vinpris 2019 för Skånska Drycker

• Medlem i FIJEV, International Federation of Wine and Spriits journalist and Writers

• Långvarig medlem och kursledare inom föreningen Munskänkarna

Vinprovningar – resor – utbildningar

Vin handlar om upplevelser! Vad passar då bättre än att värma sig dem tillsammans med andra och dela med sig av de omedelbara intrycken. Om vi inte kan träffas i större grupper kan vi ses online och skapa en riktigt trevlig vinupplevelse tillsammans. 

Är ni ett vinsällskap, förening/företag eller ett provat gäng som önskar prova viner eller andra drycker under trevliga former – då hjälper jag gärna till. Ni kan välja tema och plats – ett land eller region, en druva, en vinstil – jag blir er ciceron!

Färdiga första på provningar och event hittar ni här. Jag hjälper gärna till med dryckesplanering inför tillställningar och fester.

Event jag jobbar med

  • Skånska Vinresor
  • Skånska Mat- & Dryckesresor
  • Utfärder till Vinfestivalen på Österlen
  • Ciceron på resor till Languedoc-Roussillon
  • Dryckesprovningar 
  • Svenska viner och viner från Languedoc-Roussillon
  • Ost & dryckesprovningar
  • Festivalen Skånska Drycker

Resor

För den svenska vinnäringen väntar en ny spännande säsong. Vill du lära känna vår egen vinproduktion så hänger du med till Vinfestivalen och/eller någon av mina skånska vinresor i sommar.

Utbildningar

Som krögare kan du höja kvaliteten på din restaurang, öka merförsäljningen och ge ett kompetenshöjande mervärde till din personal genom en kortare eller längre dryckesutbildning.

Med ett skräddarsytt program får du precis det du behöver. En kortare krus kring vin och dryckeshantering för extrapersonal eller en mer omfattande utbildning med fördjupning kring vin & mat, drycker, viner, servering och hantering. 

Jag är certifierad utbildare på viner från Languedoc – Rossillon och ger diplomkurser.

Vill du ha hjälp att sätta samman en dryckesmeny? Kanske med en särskild inrikting. Jag bistår gärna och hjälper dig att skapa en unik utformning efter dina behov.