Aktiviteter

Skånsk vinresa i maj

Upplev skånska viner på plats
Skåne är en fantastisk region att besöka för svenska viner. Låt dig inspireras av ett försommar vackert landskap. Jag följer med och är er egen ciceron  när vi besöker tre utvalda vingårdar och intar en läcker lunch.  Checka in på sköna Palm Tree Hotel i Trelleborg den 28 maj och följ med på turen den 29 maj. För att läsa mer och boka klicka på knappen.

Mat & dryck på österlen

Inspirerande mat- och dryckesresor på ett sommarljuvligt Österlen

Följ med på inspirerande mat- och dryckesresor till det sommarljuvliga Österlen. Magiskt vackert med böljande fält och havet alltid nära. Tre tillfällen i sommar: 20-22 juli, 10-12 augusti och 24-26 augusti. Skåne och Österlen glöder på den kulinariska kartan. Här är det aldrig långt till sinnliga gourmetupplevelser.
Jag blir er guide under tre dagar.  Den som söker ett riktigt sydsvenskt gemyt i kombination med gastronomi i toppklass har kommit rätt. Vi startar i Malmö och bor i sommarfagra Simrishamn. För att läsa  mer och boka klicka på knappen.

Vinfestivalen "Smaka svenska viner"

Skånsk Vinfestival 30 och 31 juli 2021

Vinfestivalen ”Smaka Svenska Viner” är en höjdpunkt som bara blir bättre och trevligare för varje år. 2021 blir det femte gången som den arrangeras. Följ med och njut av lokala viner tillsammans med mig som er egen ciceron och sommelier. Ni kan välja datum för festivalen 30 eller 31 juli.

Välj mellan endagstur eller resa med övernattning på nyrenoverade Palm Tree Hotel i Trelleborg. För att läsa mer och boka klicka på knappen.

F.A.Q.

Vanliga frågor

För dessa aktiviteter samarbetar jag med First Class Travel i Höllviken. Bokning och betalning sker via deras webbsida. Klicka på knapparna för aktuell aktivitet och följs instruktionerna.

För aktiviteter som innehåller måltider meddela eventuella allergier i samband med bokningen.

Självklart kan ni det! Kontakta mig direkt via epost så återkommer jag så snart som möjligt. Ni kan också lämna förslag den vägen. Epost: info@gavelinwine.com

Anmälan till vinfestivalen 2023

Intresseanmälan vinresa 2024

Certifieringar - diplom - priser - medlemskap

• Sommelierexamen WSET Level 2 och WSET Level 3 från Gustibus Wine & Spirit Academy i Malmö

• Certifikerad utbildare på viner från Languedoc-Roussillon. Sud de France Master-Level certified instructor

• Nominerad till Årets Skånska Vinpris 2019 för Skånska Drycker

• Nominerad till Årets Skånska Vinpris 2019 för Skånska Drycker

• Medlem i FIJEV, International Federation of Wine and Spriits journalist and Writers

• Långvarig medlem och kursledare inom föreningen Munskänkarna

Vinprovningar – resor – utbildningar

Vin handlar om upplevelser! Vad passar då bättre än att värma sig dem tillsammans med andra och dela med sig av de omedelbara intrycken. Om vi inte kan träffas i större grupper kan vi ses online och skapa en riktigt trevlig vinupplevelse tillsammans. 

Är ni ett vinsällskap, förening/företag eller ett provat gäng som önskar prova viner eller andra drycker under trevliga former – då hjälper jag gärna till. Ni kan välja tema och plats – ett land eller region, en druva, en vinstil – jag blir er ciceron!

Färdiga första på provningar och event hittar ni här. Jag hjälper gärna till med dryckesplanering inför tillställningar och fester.

Event jag jobbar med

  • Skånska Vinresor
  • Skånska Mat- & Dryckesresor
  • Utfärder till Vinfestivalen på Österlen
  • Ciceron på resor till Languedoc-Roussillon
  • Dryckesprovningar 
  • Svenska viner och viner från Languedoc-Roussillon
  • Ost & dryckesprovningar
  • Festivalen Skånska Drycker

Resor

För den svenska vinnäringen väntar en ny spännande säsong. Vill du lära känna vår egen vinproduktion så hänger du med till Vinfestivalen och/eller någon av mina skånska vinresor i sommar.

Utbildningar

Som krögare kan du höja kvaliteten på din restaurang, öka merförsäljningen och ge ett kompetenshöjande mervärde till din personal genom en kortare eller längre dryckesutbildning.

Med ett skräddarsytt program får du precis det du behöver. En kortare krus kring vin och dryckeshantering för extrapersonal eller en mer omfattande utbildning med fördjupning kring vin & mat, drycker, viner, servering och hantering. 

Jag är certifierad utbildare på viner från Languedoc – Rossillon och ger diplomkurser.

Vill du ha hjälp att sätta samman en dryckesmeny? Kanske med en särskild inrikting. Jag bistår gärna och hjälper dig att skapa en unik utformning efter dina behov.