Languedoc

Vinresa till Languedoc 3 - 8 juni 2024

Följ med Carina Olofsson Gavelin på en unik vinresa och träffa några av områdets främsta vinodlare. Bo i den ljuvliga kuststaden Marseillan. Njut av utsökta viner och god mat. Languedoc är världens största vinregion. Från Provence till Pyrenéerna sträcker sig ett vackert och varierande kulturlandskap. För vinälskare är regionen vinvärldens mest dynamiska och spännande del.

Carina Olofsson Gavelin är vår svenska vinciceron på resan. Carina är Master Level certifierad utbildare på Languedoc och en uppskattad föreläsare och guide med många munskänksföreläsningar om Roussillon.

Exklusiv vin och matresa till Languedoc.

Languedoc är en fantastisk region att åka omkring i. Landskapet är magnifikt och spektakulärt. Det är på sina håll mycket ödsligt, det är vilt och kargt och med väldoftande vilda kryddörter som rosmarin, timjan och lagerbuskar ständigt närvarande. Buskvegetationen kallas La Garrigue och den bidrar mycket till den aromatiska och smakrika stilen på vinerna.

Här finns fina gamla byar, ruiner av 1000 år gamla försvarsslott (från de s.k. katarerna) som balanserar på branta bergstoppar, olivträd och oändliga rader av vinrankor. Detta är världens största vindistrikt och det märks!

Vi träffas i Montpellier där vår transport hämtar upp oss på flygplatsen för att ta oss till kuststaden Marseillan och våra boenden på B & B Rue Galilée och Le Petit Hôtel. Reservation för att detaljer i programmet kan ändras pga yttre omständigheter.

 

 

D

Resfakta

I arrangemanget ingår

 • 4 nätter i dubbelrum, frukost på B & B Rue Galilée, Le Petit Hôtel i Marseillan Ville
 • Alla transporter på plats i bekväm buss
 • Minst 3 – 4 vingårdsbesök per dag med guidning och vinprovning
 • 3 luncher
 • 2 middagar inklusive vin från regionen
 • Eventuella entré- och provningsavgifter
 • Ciceron under resan är Carina Olofsson Gavelin, sommelier med Master nivå på området Languedoc-Roussillon.
 • Guidad tour och provning hos Noilly Prat i Marseillan.
 • Besök på ostronfarm.
 • Besök hos en olivoljeproducent.
 • Enkelrum endast på förfrågan, 

Hotell

Rue Galilée B&B

I den gamla delen av Marseillan ligger det omsorgsfullt renoverade lilla hotellet Rue Galilée B&B med 5 rum. Tjocka stenväggar, eldstäder och fina trädörrar i kombination med moderna badrum, luftkonditionering och wifi.

Allmänt

Extraordinär upplevelse med unika viner, kulinariska läckerheter och härlig natur.

Gavelinwine bjuder in till en fantastisk resa i Languedo. En extraordinär upplevelse fullmatad med unika viner, kulinariska läckerheter och härlig natur. För vinälskare är denna region i södra Frankrike idag den kanske mest dynamiska och spännande delen av hela vinvärlden.  Carina Olofsson Gavelin, sommelier och mastercertifierad på viner från Languedoc blir er egen vinciceron under hela vistelsen.

Resan ger en många tillfällen till att få prova viner, njuta av mat och uppleva fina pärlor i denna sydfranska region. Under vistelsen bor ni i den vackra kuststaden Marseillan vid Étang du Thau som ligger 45 km väster om Montpellier.

Resan inleds med ett spännande besök hos en världsledande vermouthtillverkare, Noilly Prat. Därefter bjuds vi in till en gastronomisk upptakt med middag på någon av Marseillans charmiga restauranger.

Morgonen efter startar vårt spännande vinreseprogram. Regionen är känd för sina ostron- och musselodlingar. Så besök hos ostronodlare med efterföljande lunch med läckerheter från havet är ett givet inslag. Vi kommer också att göra ett besök hos en olivoljetillverkare för att se och prova på olivolja. Sista kvällen avnjuter vi en härlig middag komponerad speciellt för oss på en av Marseillans utmärkta restauranger. Detta brukar bli en oförglömlig kväll.

Under resan kommer ni att träffa flera av områdets alla kvalitetsmedvetna och innovativa vinodlare. Regionen har seglat upp som en riktig föregångare när det kommer till ekologisk odling av vin. Så det är inte för inte som Languedoc ibland kallas ”Frankrikes Nya Världen”.  Här finner man en intensiv aktivitet och utveckling som gör det möjligt att hitta många utmärkta och prisvärda viner.  Det erkännande som regionens viner har rönt under senare år visar tydligt att de kvalitetsmässigt hävdar sig väl med övriga Frankrikes bästa viner.

Landskapet är vackert och varierande, med vild natur i bergen, pittoreska byar och medelhavets kanske finaste sandstränder. Det är en region med en rik kulturhistoria. De typiska sydfranska smakerna, La Garrigue, kommer fram i både vin och gastronomin.

Nyhetsbrev

Vill du veta mer om mig och viner? Signa upp dig till mitt nyhetsbrev redan idag. 

Genom att ange dina uppgifter godkänner du vår GDPR-policy. Läs mer om den här: GDPR

Anmäl dig här!

Certifieringar - diplom - priser - medlemskap

• Sommelierexamen WSET Level 2 och WSET Level 3 från Gustibus Wine & Spirit Academy i Malmö

• Certifikerad utbildare på viner från Languedoc-Roussillon. Sud de France Master-Level certified instructor

• Nominerad till Årets Skånska Vinpris 2019 för Skånska Drycker

• Nominerad till Årets Skånska Vinpris 2019 för Skånska Drycker

• Medlem i FIJEV, International Federation of Wine and Spriits journalist and Writers

• Långvarig medlem och kursledare inom föreningen Munskänkarna

Vinprovningar – resor – utbildningar

Vin handlar om upplevelser! Vad passar då bättre än att värma sig dem tillsammans med andra och dela med sig av de omedelbara intrycken. Om vi inte kan träffas i större grupper kan vi ses online och skapa en riktigt trevlig vinupplevelse tillsammans. 

Är ni ett vinsällskap, förening/företag eller ett provat gäng som önskar prova viner eller andra drycker under trevliga former – då hjälper jag gärna till. Ni kan välja tema och plats – ett land eller region, en druva, en vinstil – jag blir er ciceron!

Färdiga första på provningar och event hittar ni här. Jag hjälper gärna till med dryckesplanering inför tillställningar och fester.

Event jag jobbar med

 • Skånska Vinresor
 • Skånska Mat- & Dryckesresor
 • Utfärder till Vinfestivalen på Österlen
 • Ciceron på resor till Languedoc-Roussillon
 • Dryckesprovningar 
 • Svenska viner och viner från Languedoc-Roussillon
 • Ost & dryckesprovningar
 • Festivalen Skånska Drycker

Resor

För den svenska vinnäringen väntar en ny spännande säsong. Vill du lära känna vår egen vinproduktion så hänger du med till Vinfestivalen och/eller någon av mina skånska vinresor i sommar.

Utbildningar

Som krögare kan du höja kvaliteten på din restaurang, öka merförsäljningen och ge ett kompetenshöjande mervärde till din personal genom en kortare eller längre dryckesutbildning.

Med ett skräddarsytt program får du precis det du behöver. En kortare krus kring vin och dryckeshantering för extrapersonal eller en mer omfattande utbildning med fördjupning kring vin & mat, drycker, viner, servering och hantering. 

Jag är certifierad utbildare på viner från Languedoc – Rossillon och ger diplomkurser.

Vill du ha hjälp att sätta samman en dryckesmeny? Kanske med en särskild inrikting. Jag bistår gärna och hjälper dig att skapa en unik utformning efter dina behov.