Välkommen till Languedoc-Roussillon

vy-hav-vinstockarlanguedoc0815-roussillon-vineyardstrand

B & B Rue Galilée i Marseillan och Gavelinwine® bjuder in till en fantastisk resa i Languedoc-Roussillon.  Det blir en resa fylld med upplevelser av unika viner, gastronomi och härlig natur.

För vinälskare är denna region i södra Frankrike, vinvärldens just nu kanske mest dynamiska och spännande del. Under vår resa kommer vi att träffa några av områdets kvalitetsmedvetna och innovativa vinodlare.  Här pågår en intensiv utveckling och aktivitet. Regionen har blivit en föregångare när det kommer till ekologisk och biodynamisk odling av vin. Så det är inte för inte som Languedoc-Roussillon kallas ”Frankrikes Nya Världen”.

Landskapet är vackert och varierande, med vild natur i bergen, pittoreska byar och medelhavets kanske finaste sandstränder.  Det är en region med en rik kulturhistoria.  De typiskt sydfranska smakerna, La garrigue, kommer fram i både vin och gastronomin.
Resan kommer att ge er många tillfällen till att få prova viner, njuta av mat och uppleva fina pärlor i denna sydfranska region.

Småbåtshamnen i Marseillan

Under vistelsen kommer ni att bo i den vackra kuststaden Marseillan vid Étang du Thau som ligger 45 km söder om Montpellier. Ni bor på det charmiga B & B Rue Galilée som ligger i den gamla delen av staden. Er värd Janne Larsson kommer att ta hand om er på bästa sätt.  Härifrån utgår också alla utflykter.

Chambres dHôtes Rue Galilée
BB Rue Galilée i Marseillan

Resan inleds med en gastronomisk upptakt där gästkocken Jesper Dahl, känd från restaurang Allé på Österlen, komponerar en 4-rätters middag för oss.
Sedan tar jag, sommelier och master i Languedoc-Roussillon, Carina Olofsson Gavelin över med ett spännande vinreseprogram. Huvudnäringen i Étang du Thau är ostron- och musselodlingar. Så ett besök hos en ostronodlare  med efterföljande lunch är ett givet inslag. Sista kvällen gör vi ett besök hos den världsledande vermouthtillverkaren Noilly Prat innan vi avnjuter en välkomponerad middag skapad av Jesper Dahl och med passande viner utvalda av mig. Det blir en oförglömlig sista kväll!

Två resor till Languedoc-Roussillon under 2019 går det att anmäla sig till.

 • Första resan sker den 9 – 13 april.
 • Andra resan sker den 1 – 5 oktober.  

Erbjudande B & B Rue Galilée och Gavelinwine vinpaketresa:

Pris:  1150 € / per person (inkl moms och lokala skatter).

De som bokar resa före 31 december 2018 erhåller 100 Euro i
boka-tidigt-rabatt!

I priset ingår:

 • 4 nätter i dubbelrum inklusive frukost på B & B Rue Galilée
 • Hämtning och avlämning vid flygplatsen i Montpellier eller Beziers. Alternativt tågstationen i Agde
 • Välkomstdrink och välkomstmiddag komplett med anpassade viner från lokala, utvalda vinproducenter
 • Vingårdsbesök med vinprovningar under guidning av sommelier  Carina Olofsson Gavelin, som är Nordens enda certifierade masterutbildare genom Sud de France Languedoc-Roussillon.
 • Guidad tour med provning på Noilly Prat i Marseillan
 • Totalt 3 luncher inklusive dryck
 • Totalt 3 middagar inklusive dryck
 • Besök hos en ostronodlare där vi också smakar på havets läckerheter.
 • Besök på en olivodling där vi får följa oljeproduktionen.
 • Marknadsbesök om tillfälle ges
 • Alla transporter till besök och utflyktsmål
 • Eventuella entréavgifter
 • Lokala skatter och tillägg

Till er som reser själva eller bor i Languedoc

För er som bor och lever i Languedoc, på franska rivieran eller annan plats i Frankrike så finns möjligheten att delta i våra dagsutflykter.

 • Dagsutflykter med vingårdbesök, vinprovningar, lunch, transport och guidning. Pris 150€ / per person och dag.
 • En avslutande härlig 2-rättersmiddag på La Place i Marseillan.
  Pris 22€ / per person.

Om ni är intresserad anmäl er till: E-post: info@gavelinwine.comEller direkt till B & B Rue Galilée. Ange namn, telefon och vilken aktivitet/dag du är intresserad av att följa med på.

Aktuella datum våren 2019:
–  10 april,  heldagstur till vingårdar i Montagnac, Pézenas, Caux och Nizas.
– 11 april,  heldagstur till Saint-Chinian och Faugères.

 

I resans pris ingår inte:  Flygresa tur och retur Montpellier eller Beziers. Vi kan ge förslag på andra lämpliga flygplatser i närheten. Dessutom rekommenderar vi er varmt att spendera några extra dagar i området om ni vill förlänga semestern alternativt starta vistelsen något tidigare. I samband med det hjälper vi gärna till med boendet.

Boknings- och betalningsvillkor:
Sista bokningsdatum för aprilresan är 12 februari  och för resan i oktober 1 augusti 2019. Bokningen bekräftas genom inbetalning av bokningsavgiften på 380 €/ per person.
Resor som bokas före 31 december 2018 erhåller 100 Euro  i rabatt på totalbeloppet.

Detaljer för hur ni betalar får ni vid bokningen. Resterande avgift ska vara inbetald senast 30 dagar före respektive avresedatum.

Boka resa här och fyll i formuläret med uppgifter enligt instruktion:

VÅRRESA 2019

HÖSTRESA 2019

E-post: info@ruegalilee.com
Telefon: +33 467764249

E-post: info@gavelinwine.com
Telefon:  ++46 (0)709 10 61 70

 

 

 

Vin- och dryckesprovningar samt utbildning för både företag och privatpersoner. Kontakta Gavelinwine för en oförglömlig smakupplevelse.