Stora Vin & Mat kursen

Att välja vin till mat är för många det riktigt svåra. Hur kommer det sig att vinet du drack på restaurangen till maten smakade så bra? Hur gör man för att lyckas kombinera vin med mat?

Hemligheten ligger i hur olika ingredienser i maten harmoniserar med olika smaker i vinet. Stora Vin & Mat kursen är lärorik och praktisk. Vinvalen kommer fortsättningsvis  att bli så mycket lättare.

Utbildningen omfattar 4 kurstillfällen á 4 timmar per gång.  Vi går igenom smaker, positiva ingredienser v/s negativa dito, hur vi kan hjälpa smakerna att hitta varandra, påverkan av tillbehör och tillagningsmetoder och avslutningsvis dryck till ostar samt söta desserter.

Startdatum och tidpunkt bestäms efter överenskommelse. För delar av kursen krävs tillgång till kök. Kontakta mig

Under kursen provar vi 4-6 viner per gång och kombinerar dessa med smakbitar och minimenyer.  Det finns inga krav på förkunskaper.

Kurstillfällen:
  1. Introduktion av begreppet  smak och sensorik samt  hur man bedömer vinets smak och struktur. Hur vinet påverkas av råvarornas egna smaker. Vinvänliga råvaror och mindre lyckosamma möten. På vägen kan man behöva en “lathund” och kunskap om de tips & trix som finns för att lyckas skapa balans i mötet mellan vinet och maten.
  2. Sättet att tillaga maten styr och påverkar upplevelsen av vinet. Vi provar olika vintyper tillsammans med avsmakningsrätter som speglar varierande tillagningssätt.
  3. Hur man kan designa en maträtt efter vinets egenskaper. Tillbehörens påverkan.
  4. Dryck till ostar och desserter.

Kontakta mig för prisuppgift eller skicka ett meddelande om du har frågor.

Vin- och dryckesprovningar samt utbildning för både företag och privatpersoner. Kontakta Gavelinwine för en oförglömlig smakupplevelse.