Vinprovarskola

Grundläggande kurs för dig som vill lära dig mer om vin. Inga förkunskaper krävs.

Vid 2 tillfällen kommer vi att ta upp upp vinets historia, vinodlingens och vinproduktionens olika faser, beskriva de europeiska vinländernas särdrag och lära ut den grundläggande vinprovningstekniken. Vinprovning

Målet är att du som deltagare efter avslutad kurs ska kunna skilja mellan olika viners kvalitet. Plus att du har haft det riktigt trevligt.

Kursen är lämplig som ett kvällsarrangemang mellan kl 18 – 21, men går att förläggas dagtid om så önskas.  Intresseanmälan Kontakta mig

Kurser är uppdelad på 2 tillfällen:

1. Tillfället
Vi går genom vinets historia. Hur vin tillverkas generellt. Denna gång fokuserar vi på vita viner och mousserande. Provningsmetod och sensorikövning.

Vi går igenom och provar viner på druvorna: Riesling, Chardonnay, Sauvignon blanc, Picpoul de Pinet,  Pinot Gris,  Albariño och Semillon.

Provning av mousserande där vi lär oss skilja på en äkta Champagne och andra mousserande viner.

2. Tillfället
Nu har vi lärt oss grunderna för vinprovning och fortsätter över till de röda vinerna. Dessutom kommer vi att bekanta oss med några starkviner.

Vi kommer att lära oss hur man tillverkar rött vin respektive starkviner.

Vi går i genom och provar viner på druvorna: Cabernet Sauvignon, Merlot, Nebbiolo, Pinotage, Tempranillo, Pinot Noir,  Sangiovese, Primotivo och Shiraz/Syrah.

Avsnittet om starkviner kommer att handla om Sherry och Port.

Kontakta mig för prisuppgift och skicka gärna ett meddelande om du har ytterligare frågor eller särskilt önskemål kring tidpunkt.