Videos

Årets svenska vinambassadör 2017

Årets svenska vinambassadörer 2017
För tredje året i rad delas priset ut av Vingården i Klagshamn och i likhet med förra året så delas det ut till den eller de som under året visat ett engagemang utöver det vanliga gällande svenskt vin. 2017 delas priset mellan Carina Olofsson Gavelin, sommelier, Certified Educator Sud de France Master Languedoc-Roussillon, rådgivare och researrangör och Sveneric Svensson, ordförande i Föreningen Svenskt Vin, vinodlare och författare.
Stort grattis säger vi till båda två!
Läs mer: Juryns motivering

Dela gärna
Facebooktwitteryoutubeinstagram

Languedoc i oktober

Vinresa i 4 dagar till Marseillan och Languedoc med ett härligt gäng vinentusiaster!

Strålande väder och många fantastiska viner samt god mat. Vi tackar Janne på Chambres d’hôtes Rue Galilee i Marseillan för gott samarbete och ett förträffligt boende. Vi återkommer under 2018 med resor både under våren och hösten.

Lunch i Pic Saint Loup
Provsmakning på Noilly Prat i Marseillan
Trevligt besök på Prieuré de Saint Jean de Bebian utanför Pézenas
I vingården med Didier Barral på Dom Leon Barral
Bergerie du Capucin
Château de Cazeneuve
Matlagningskurs på Chambres d’hôtes Rue Galilee
Janne Larsson vår hotellvärd
Generös provning på Mas Daumas Gassac
Avslutningsmiddag
Dela gärna
Facebooktwitteryoutubeinstagram

Vinfestival på Österlen

Den 28 och 29 juli ägde årets upplaga av Vinfestivalen på Österlen rum. Det var både sol och regn men besökarna satte numerärt rekord. Riktig succé för skånska viner.
Ett härligt gäng valde Festivalbussen tur och retur Malmö via Ystad för att ta sig till Skepparps Vingård och festivalområdet. Om du inte hann med i år så kommer en ny chans sommaren 2018.

Dela gärna
Facebooktwitteryoutubeinstagram

Skånes Matfestival

För 4:e gången genomfördes Skånes Matfestival i Brösarp i början av juni. Det blev succé igen då foodies och mat-/dryckesnördar träffades för att njuta av det goda Skåne har att erbjuda.

previous arrow
next arrow
Slider
Dela gärna
Facebooktwitteryoutubeinstagram

Skånes Matfestival 2-4 juni

HUR SMAKAR SKÅNE?

Skånes Matfestival 2017  äger rum mellan  2-4 juni,  där kan du provsmaka och prova på, äta och dricka, uppleva och upptäcka. Där är mat, dryck och kulinarisk kunskap samlat från hela Skåne på en och samma plats.

I festivalens olika temaområden kan du möta mathantverkare, företag, kockar, förädlare och andra människor som på ett eller annat sätt arbetar med mat och som vill dela med sig av sin kunskap och sin passion. Möt Gavelinwine på matfestivalen i området för starka drycker.

 

Dela gärna
Facebooktwitteryoutubeinstagram

Sud de France Languedoc Roussillon TOP 100 2016

Languedoc-Roussillon är den största vinproducerande regionen i världen, med ett växande rykte för exceptionella kvalitetsviner. Nu i sitt fjärde år, hjälper 2016 Sud de France Top 100 både vinhandlare och konsumenter att välja bland några av de bästa vinerna som denna imponerande franska vinregion har att erbjuda.

Dela gärna
Facebooktwitteryoutubeinstagram