Skånska Vinresor

Välkommen till Skånska Vinresor

Skåne är idag en etablerad vinregion inom Europa och är Sveriges i särklass största vindistrikt. Regionens milda klimat och förlängda

Flädie Mat- och Vingård

odlingssäsong har gjort det möjligt att komplettera jordbruksnäringen med vinodling. Drömmen om en egen vingård är idag i högsta grad en verklighet.
Allt fler av våra skånska vinmakare har en kommersiell produktion vilkas produkter återfinns på Systembolaget och på restauranger. Somliga vinodlare håller sin dröm levande genom hobbyodling.

Vinodling och tillverkning är en arbetsintensiv verksamhet som kräver hantverksskicklighet, tålamod och äkta kärlek till jorden.

 

Vingården i Klagshamn

Ofta är gårdarna familjeknutna.  Odlingarna har vuxit sedan slutet av 90-talet till att bli en ekonomisk och kulturellt viktig näring i det skånska landskapet.

 

Skörd av Solaris

Skånes  Route du vin

Med Skånska Vinresor ges ett unikt tillfälle att möta våra passionerade vinmakare och prova deras viner. Ni kommer vinmakarna nära och får lyssna till deras tankar och visioner kring vinernas karaktär och stil. Lära känna vår stora skånska druva Solaris. Vin och mat är i symbios så vinturen avslutas med en härlig 3-rätters middag med skånska viner.

Med en bekväm buss tar vi er ut till vingårdarna. Professionell guidning med en sommelier, vinprovning, lunch och avslutande middag med vin.
Det går att välja mellan två vinturer som var för sig ger en skiftande upplevelse av det skånska landskapet och vinodlingar.

Vin från sydvästra Skåne

Skånsk vingård

Besök hos Vingården i Klagshamn, Hällåkra Vingård, Lyngby Vingård, Flyinge Vingård och Flädie Mat & Vingård.
Turer i sydvästra Skåne 28 juni och 9 augusti. Se karta.
KARTA

Vin från Österlen

Skepparps vingård

Besök hos  Snårestad Vingård, Köpingsbergs Vingård, Österlenvin /Ekesåkra Vingård,  Domän Sånana/ Skillinges Vingård, Mellby Nr 5 och Skepparps Vingård.

 

Turer på Österlen 15 juli och 19 augusti. Se karta.
KARTA

Bussen utgår och avslutar i Malmö Hyllie station utanför Emporia på Hyllie Boulevard.  Avresa från Malmö kl 08.30 och vi kommer tillbaka omkring kl 22.00. För resenärer som önskar starta i Ystad sker upphämtning vid Ystad station ca kl 09.20

Allt detta ingår
Pris:  2 600 kronor/ person inklusive bussresa tur &retur, guidning med sommelier, vingårdsvandring, vinprovning, lunch och avslutning med 3-rätters middag och skånska viner.

Boka er Skånska Vinresa här