Skånska Vinresor

Sverige räknas inom EU som ett officiellt  vinland sedan 1999 och Skåne är i särklass vårt största vindistrikt.

Flädie Mat & Vingård

Regionens milda klimat och förlängda odlingssäsong har gjort det möjligt att komplettera jordbruksnäringen med vinodling. Drömmen om en egen vingård är idag i högsta grad en verklighet.

Allt fler av våra skånska vinmakare har en kommersiell produktion vilkas produkter återfinns på Systembolaget och på restauranger. Somliga vinodlare håller sin dröm levande genom hobbyodling.

Vinodling och tillverkning är en arbetsintensiv verksamhet som kräver hantverksskicklighet, tålamod och äkta kärlek till jorden.

 

Vingården i Klagshamn

Ofta är gårdarna familjeknutna.  Odlingarna har vuxit sedan slutet av 90-talet till att bli en ekonomisk och kulturellt viktig näring i det skånska landskapet.

 

Skörd av Solaris

Skånes Route du vin
Med Skånska Vinresor ges ett unikt tillfälle att möta våra passionerade vinmakare och prova deras viner. Ni kommer vinmakarna nära och får lyssna till deras tankar och visioner kring vinernas karaktär och stil. Lära känna vår stora skånska druva Solaris. Vin och mat är i symbios så vinturen innehåller en måltid med skånska viner.

Nytt för 2018 är att vinresorna täcker alla fyra skånska vinområden.
Skånes vinområden:

  • Tur 1, Sydvästra Skåne
  • Tur 2, Kullabygden
  • Tur 3, Österlen
  • Tur 4, Nordöstra Skåne

Med en bekväm buss tar vi er ut till vingårdarna. I resorna ingår professionell guidning med en sommelier, vinprovning och förtäring. Mer information om resorna kommer inom kort.

Vin från sydvästra Skåne

Vinfält vid Köpingsbergs Vingård

2017 besökte vi Vingården i Klagshamn, Hällåkra Vingård, Lyngby Vingård, Flyinge Vingård och Flädie Mat & Vingård.

 

 

Besök på en skånsk vingård

Vin från Österlen
2017 besökte vi Snårestad Vingård, Köpingsbergs Vingård, Österlenvin /Ekesåkra Vingård,  Domän Sånana/ Skillinges Vingård, Mellby Nr 5 och Skepparps Vingård.

Turerna startar i juni 2018.
Karta över vinregionen Skåne

Boka vintur med Skånska Vinresor här

 

 

 

Vin- och dryckesprovningar samt utbildning för både företag och privatpersoner. Kontakta Gavelinwine för en oförglömlig smakupplevelse.