Skånska Drycker mässa

 

Välkommen att smaka på det skånska dryckesundret!
På mässan Skånska Drycker möter du en unik samling dryckestillverkare från Skåne och deras produkter – allt från öl, vin, cider och destillat till alkoholfria drycker som must och kvalitetsläsk. Femtiotalet engagerade lokala producenter är på plats och berättar om sin produktion. Kända profiler föreläser och guidar i dryckesvärlden.

Lördagen 24 november samlas 50-talet lokala producenter på mässan Skånska Drycker för att manifestera den rekordartade utvecklingen i dryckesbranschen. Platsen blir nystartade Folk, Mat & Möten och restaurang Mat i Malmö.

Anna Lind Lewin, Pilot Dryck, Carina Olofsson Gavelin, Gavelinwine, Jakob Thomsgård, Skånes Dryckesproducenter och Titti Qvarnström på Folk, Mat & Möten. Foto: Torbjörn Lagerwall.

Det är en riktig dryckesboom i Skåne just nu!
På mässan har vi samlat alla de mest ambitiösa intressanta producenterna – som kommer att bjuda på det bästa av det som odlas och produceras här i regionen.  Det finns ett stort intresse för lokal produktion av vin, must, hantverksöl och destillat – men det är inte alltid lätt att nå ut till konsument. På mässan får alla chansen att prova sig fram till nya lokala favoriter.

Plats
Mässan Skånska Drycker
Folk Mat och Möten
Olof Palmes plats 1 i Malmö

Tid
Lördag 24 november 13–19.
Inträde: 195 kr
Dryckespolletter: 100 kr för 10 polletter
Biljetter: Tickster, www.tickster.com
Åldergräns: 20 år
Läs mer: Folk, Mat & Möten

Arrangörer
Carina Olofsson Gavelin, sommelier, Gavelinwine
Titti Qvarnström, Folk Mat & Möten
Jakob Thomsgård, Skånes Dryckesproducenter
Anna Lind Lewin, Smaka på Skåne / Pilot Dryck/Livsmedelsakademien

Samarbetspartner

 

Smaka på Skåne och Livsmedelsakademin deltar på mässan Skånska Drycker genom sitt projekt Pilot Dryck. Projektet är en vidareutveckling av den Skånska dryckesstrategin och finansieras av Europeiska Jordbruksfonden för landsbygdsutveckling och Länsstyrelsen Skåne.

Vin- och dryckesprovningar samt utbildning för både företag och privatpersoner. Kontakta Gavelinwine för en oförglömlig smakupplevelse.