Om mig

Min passion för dryck och mat samt intresset för att lära ut till andra har under många år stått i fokus i mitt liv.  Jag vill gärna dela med mig av mina kunskaper om och erfarenheter av viner och andra drycker. Därför erbjuder jag arrangemang på teman vin/dryck/mat. Det är lättsamma provningar där alla deltagare får med sig nya smakupplevelser samtidigt som vi har roligt tillsammans.  För dem som är intresserade av att gå mer på djupet ger jag längre kurser i några ämnen.  Gavelinwine passar både för företagseventet, restaurangen och/eller privatpersoner.

Jag har sedan 1997 arbetat med vin/dryck & mat både  profes­sionellt som vinjournalist i Skåne och som utbildare. Mitt intresse för vin och mat har fört mig till många av världens vinproducerande länder.

Vinresor och provningar

Några av de produkter som jag arbetar aktivt med är Skånska Vinresor och bussturer till Vinfestivalen på Österlen.  För vinintresserade som vill åka längre har jag resor till Languedoc-Roussillon.
Dryckesprovningar är ett omtyckt och lättsamt event för privata så väl som företagsgrupper. Jag erbjuder ett antal temaprovningar men arrangerar också efter önskemål.

Diplomering och vinmakeri

Jag har sommelierexamen från Gustibus Wine & Spirit Academy i Malmö  och internationella diploma WSET Level 2 och WSET Level 3.  Dessutom är jag den enda i Norden som är certifierad masterutbildare  i vinregionen Languedoc-Roussillon genom Sud de France.  Pris som jag erhållit är Årets svenska vinambassadör 2017. Ett pris som jag är mycket stolt över och som delas ut av Vingården i Klagshamn. Sedan 2000 är jag en aktiv medlem i föreningen Munskänkarna och har 1 och 2 betyg samt diplom i Vin & Mat. I alla år har jag verkat som provningsledare och kursledare inom föreningen. Under 2011-2012 var jag delaktig i ett projektarbete för Consorzio del Vino Chianti Classico.   Till min meritlista kan jag nämna att jag är medlem i den internationella vinorganisationen

diplom FIJEV (International Federation of Wine and Spirits Journalists and Writers)  och Svenska Sabreringssällskapet.

 

För att bredda mitt vinkunnande ytterligare anlade jag min egen vingård 2005. I dag har jag en liten odling med 35 stockar med sorten  Solaris.  Att sköta, skörda och därefter tillverka sitt eget vin för att Vinträdgården1sedan kunna njuta av ett gott svalt vitt vin är en upplevelse.

Under de år som har jag hållit provningar och utbildningar för vinintresserade personer, så är det just i  mötet med dessa som en extra gnista tänds och får min egen passion för ämnet att växa. Jag hoppas att jag får nöjet att träffa dig och många fler framöver – kanske kan vi dela samma upplevelse.

Välkommen till min värld!

Carina Olofsson Gavelin

 

 

Vin- och dryckesprovningar samt utbildning för både företag och privatpersoner. Kontakta Gavelinwine för en oförglömlig smakupplevelse.