Om mig

På mejMin passion för dryck och mat samt intresset för att lära ut till andra har under många år stått i fokus i mitt liv.  Jag vill gärna dela med mig av mina kunskaper om och erfarenheter av viner och andra drycker. Därför erbjuder jag arrangemang på teman vin/dryck/mat. Det är lättsamma provningar där alla deltagare får med sig nya smakupplevelser samtidigt som vi har roligt tillsammans.  För dem som är intresserade av att gå mer på djupet ger jag längre kurser i några ämnen.  Gavelinwine passar både för företagseventet, restaurangen och/eller privatpersoner.

Jag har  sedan 1997 arbetat med vin/dryck & mat både  profes­sionellt som vinjournalist i Skåne och som utbildare. Mitt intresse för vin och mat har för mig till många av världens vinproducerande länder.

Diplomering och vinmakeri

Jag har sommelierexamen från Gustibus Wine & Spirit Academy i Malmö  och internationella diploma WSET Level 2 och WSET Level 3.  Dessutom är  jag en aktiv medlem i föreningen Munskänkarna sedan 15 år och har 1 och 2 betyg samt diplom i Vin & Mat. I alla år har jag verkat som provningsledare och kursledare inom föreningen. Under 2011-2012 var jag delaktig i ett projektarbete för Consorzio del Vino Chianti Classico.   Till min meritlista kan jag nämna att jag är medlem i den internationella vinorganisationen diplom FIJEV (International Federation of Wine and Spirits Journalists and Writers)  och Svenska Sabreringssällskapet samt att jag  har deltagit i tävlingen Årets Lily (en tävling för kvinnliga sommelierer och andra vin­kunniga kvinnor).

 

För att bredda mitt vinkunnande ytterligare anlade jag min egen vingård 2005. I dag har jag en liten odling med 35 stockar med sorten  Solaris.  Att sköta, skörda och därefter tillverka sitt eget vin för att Vinträdgården1sedan kunna njuta av ett gott svalt vitt vin är en upplevelse.

Under de år som har jag hållit provningar och utbildningar för vinintresserade personer, så är det just i  mötet med dessa som en extra gnista tänds och får min egen passion för ämnet att växa. Jag hoppas att jag får nöjet att träffa dig och många fler framöver – kanske kan vi dela samma upplevelse.

Är du intresserad hittar du mer information under sidorna Dryckesprovningar och Utbildningar. Har du en önskan om ett särskilt tema för en provning eller kurs  klicka här: Kontakta mig

Semestra i Languedoc

Mitt vin- och matintresse har fört mig många gånger till Frankrike. Resorna dit har utvecklats även till ett professionellt engagemang. Jag och min man hyr ut semesterboende i Languedoc-Roussillon. Där har du möjlighet att hyra boende och samtidigt befinna dig mitt i en underbart vacker region.  Här kan du riktigt frossa i god mat,
fantastiska viner, kultur och förstås sol & bad.
Mer information hittar du här intill men du kan också gå direkt till
sidan: www.upplevlanguedoc.com