Munskänkarna besöker Kullabygden 1 september

Foto: Kullbergs Vingård/Janos Langhorn

Munskänkarna i Malmö och  Skånska Vinresor arrangerar tillsammans  en resa för medlemmar inom Munskänkarna att besöka Kullabygdens vinmakare och prova deras viner. Ni kommer vinmakarna nära och får lyssna till deras tankar och visioner kring vinernas karaktär och stil. Lära känna vår stora skånska druva Solaris. Vin och mat är i symbios så vinturen innehåller en måltid med skånska viner.

Sverige som vinland
Våren 1999 blev Sverige  officiellt ett vinland inom EU och Skåne är vårt största vinområde. Regionens milda klimat och förlängda odlingssäsong har gjort det möjligt att komplettera jordbruksnäringen med vinodling. Drömmen om en egen vingård är idag i högsta grad en verklighet. Allt fler av våra skånska vinmakare har en kommersiell produktion och deras produkter återfinns på Systembolaget och på restauranger.

Vingårdsbesök i Kullabydgen

Somliga vinodlare håller sin dröm levande genom hobbyodling. Vinodling och tillverkning är en arbetsintensiv verksamhet som kräver hantverksskicklighet, tålamod och äkta kärlek till jorden. Odlingarna har vuxit sedan slutet av 90-talet till att bli en ekonomisk och kulturellt viktig näring i det skånska landskapet.

Munskänkarnas Skånska Vinresa till Kullabygden

Lördagen den 1 september
Turen startar vid Hyllie station i Malmö, bussparkeringen på Arenagatan.  Start kl. 09.00 och vi räknar med att vara tillbaka cirka kl. 18.00. Åldersgräns för deltagande är 20 år.
Sista bokningsdatum: 15 augusti 2018.

Pris: 1 200 kronor/per person
Priset inkluderar vintur, vinprovningar, guidning med professionell sommelier och lunch.  Vi besöker följande gårdar:

* Frillestads Vingård
* Arilds Vingård
* Kullabergs Vingård
* Södåkra Vingård

Boka din plats till Munskänkarna skånska vinresa här:

Munskänkarnas skånska vinresa

Vid bokning ange namn,  medlemsnummer och vilken munskänkssektion du tillhör.
Betalning görs till Bankgiro: 326 – 6285.
Åldersgräns för deltagande är 20 år.

Kontaktperson
Carina Olofsson Gavelin
Sommelier och 2017 års Svenska vinambassadör
E-post: info@gavelinwine.com
Mobil: +46(0)709 10 61 70

Vin- och dryckesprovningar samt utbildning för både företag och privatpersoner. Kontakta Gavelinwine för en oförglömlig smakupplevelse.