Champagne och andra mousserande viner

Under provningen av mousserande viner
gör vi oss bekanta Mousserande vinmed både Champagne och bubblande viner från andra delar av världen. Vi lär oss om historia, tillverkningsmetoder, skillnaden mellan Cava, Crémant och Champagne och vad man kan äta  till.  Men framför allt provar vi och njuter av dessa ädla drycker.

Provningen är uppbyggd i 3 steg:
  • Inledningsvis lär vi oss skilja mellan olika mousserande drycker. Provar 5 varianter som Cava, Prosecco, Spumante, Sekt och Champagne.
  • Nästa flight handlar bara om Spanien som är ett stort land på mousserande viner. Det blir 4 olika Cava – från sällskapsdryck till middagsvin.
  • Avslutningsvis gör vi en djupdykning i Champagne och provar Årgångschampagne, Blanc de blanc, Blanc de noir och standard champagne. Vi får lära oss smakskillnader dem emellan. Det blir 4 olika sorter.

Provningen tar cirka 3-4 timmar och är ett mycket uppskattat kvällsarrangemang. Men jag kan hålla den på en tid som passar dig bäst.  Det här är en provning som passar både för dem som vill lära sig lite mer om mousserande för egen del som för restaurangen som vill uppdatera sin personal på temat.

För intresseanmälan och övrig förfrågan klicka här Kontakta mig.